London 1994

   Lørdag19-10-94 vi kørte hjemmefra kl. 2,55, og var i Billund 5,20, vi skulle chek in senest kl.6 og vi fløj kl 7 da var der lige ved at blive lyst, vi fik mad i flyveren og da vi var i Stansted var kl. 7,35 engelsk tid, vi var ved hottellet  kl.10, så vi gik en tur hen til Oxford Street og vi fandt et sted i James Street hvor vi fik noget at spise suppe- chiken-æblepie til £ 5,5 på tilbagevejen var vi inde i et Stores og fik kaffe, og senere var vi inde på Lancaster underground St. og købe et travelkart til os hver vi var ved hotellet (Charles Dichens ) kl.15 og fik nøglen til vor værelse.

   Søndag 30-10- 94 vi var nede i restaurnaten og fik brekfast kl. 8,30, der var ta selv anretning og mange folk så vi stod i kø for at få mad, der efter gik vi til Bayvater st. og tog the tube til Baker Street, vi gik lidt rundt og så fik vi en hamburger og kaffe og så var vi henne ved Madame Tusaud, men der var en lang kø, så vi gik igen, vi så D. Watson og Cherloch Holmes og Cahaplin, så tog vi the tube igen til King Chros st. og så den og vi en kop kaffe og chokolade, og så tog vi med bus ind til Marble Arh og så the tube til Lancaster st. og vi var hjemme ved hotellet kl.5

    Mandag 31-10-94 efter vi havde fået morgenmad, tog vi med the tube til Marble Arch og så med bus mod St. Pauls Catedral, vi kom ikke helt derhen, så tog vi the tube til Tower, men det regnede så vi tog the tube tilbage til St. Paul så var vi inde og se den, og bagefter fik vi en omelet på en lille restaurant £10 med vand og kaffe ,det var holdt op med at regne og vi tog the tube tilbage til Tower Bridge, og så tog vi med the tube igen til St. Paul, og derfra en bus til Marble Arch, og så the tube til Lancaster st. og så hjem til hotellet.sankt pouls kadedral

 Charles Dichens  hotel    Tirsdag 1-11-94 vi tog med bus fra Baywateer og til Trafafalke Scuar, og da vi havde set det gik vi ad Wisthehal og så hestegarden (Horse Gaurd) og vi gik en tur rundt om søen i st. James Park derfra gik vi forbi Dounig Street og ned til Westminster Brigds og så Themsen og Big Ben og Parlamentet, så gik vi til Westminster Abbye, som vi var inde og se ,og så fandt vi en lille kafe nær James Park tube hvor vi fik kaffe og hamburger så gik vi til Burkinham Palads, og så hen mod Viktoria st. den var vi inde og se på den er meget stor og ovenpå var forretninger og cafeer og restauranter vi købte en kaffe og conjak så tog vi hjem med the stube og med bus der var sol det meste af dagen.

    Onsdag 2-11-94 vi gik først en tur i Hyde Park og så op til Marble Arch, hvor vi tog en bus til Baker Street og Madam Tussaud som vi var inde og se det var ret interesanst vi så også Planetarium museum det var dårligt ,så var vi henne og få en burger og en chiken og kaffe og så med bus til Picadelly og Aldwych, vi så en stor bygning på fleet Street, så gik vi ned til Themsen og fulgte den hen til Embakment tube og Caring Cross st. hvor vi så os lidt omkring inden vi tog  the tube til Viktoria st. der så vi også på alle der menesker der farer rundt der og så fik vi en kaffe inden vi tog bussen til Marble Arch.

   Torsdag 3-11-94 vi var først ved købmanden og købe brød og æblejuice, og bagefter tog vi med bussen til Oxford Cirkus,hvor vi så os lidt omkring inden vi tog the tube  til Tottenham vi fik en kop kaffe på en restaunt og så gik vi hen til Britisk museum som vi så lidt på inden vi tog en bus til Hyde Park Corner, og så en anden bus til Oxford Sstreet, hvor vi var inde i et supermarked og fik kartofler og filë og appelsinjuice £ 8,80 og så købte jens en jakke i forretningen vi tog hjem til hotellet og fik kaffe på værelset og bagefter var vi nede at køre med bus og tube igen (Picakelly Cirkus og Paddington st.)

   Fredag 4-11-94 vi gik først en tur i Hyde Park hen omkring Kinsington Palads og så gik vi videre i parken henad mod Royal Albert Haal der var så mange tamme egen og duer i parken, så gik vi en tur omkring nogle museer, og bagefter tog vi bussen ind til Vktoria st. hvor vi købte hamburger og en kop kaffe, så var vi henne og se Vestminster Catedral, så inde på Railwej st. inden vi tog en bus til Oxford street der spaserede vi på fortorvet og så på forretningen de var ved at julepynte nogle steder, da vi kom til Littewood drak vi kaffe og så købe vi et masageapperat, da vi kom hjem til hostellet var vi ved at pakke fuffet inden vi fik noget at spise.

Lødag 5-11-94 vi havde bestilt vækning til kl. 4,30 men var vågne lidt før og blev vasket og fik kaffe på værelset, og bussen skulle komme 5.50 så vi var nede i forhallen i god tid, det varede længe med at indcheche kufferterne og vi skulle med trollyvogn ud til gate nr, 21 der var ikke ret lang tid før vi blev kaldt ud til flyveren og på flyveturen fik vi severet lidt mad, vi fløj 8,25 og var i Billund 10,50 (dansk tid) vi fik en kop kaffe inden vi kørte fra Billund og vi fik en kop kaffe og en pølse på rastepladsen ved Århus, vi var hjemme kl.14.

                                                                        London 1995
         Vi kørte hjemmefra torsdag kl. 14,30 og var i Billund lidt før kl. 17, vi fik chechet ind, og så fik vi en ko
p kaffe inden vi kom ind i afgangshallen og  købte en fl. vin og chokolade, vi fløj kl. 18,30 og vi fik en let anretning om bord, vi var i London 19,50, og stillede vort ur en time tilbage, og vi var  ved hotellet ca. kl. 21 engels tid. vi fandt vort værelse, det var et dejligt stor rum med 2 senge det hed Regent Palads.

      Fredag 3-11-95 vi fik brekfast kl.8 og  derefter så vi lidt på hotellets omgivelser og  vi var en tur inde i Soho og fandt en markedsgade hvor der også var et supermarked hvor vi købte et brød og jens noget
appelsinjuice vi var tilbage ved hotellet med det og så var  vi nede ved undergrundstationen og købe travelkart, og derefter gik vi ned ad Vaterlo strett og ned til James park der var parade ved Vhite Hal,l vi så lidt på og gik videre til Parlamentet og Big Ben, da vi havde set lidt på det tog vi the tube til Viktoria st. hvor vi fandt et spisested hvor vi fik suppe, derefter  tog vi the tube til Tover Bridge derfra mod London Bridge, vi så lidt på Belfast og et butikscenter og et glashus med palmer, med besvær fandt vi de London Dungoens voksfigurer, som vi var inde og se, det skulle ilustrere hvor fatig og elindig det var i gamle dage, vi gik over London Bridges og skulle finde hen til St.Paul kirke, vi kom en omvej omkring Bank, det var ved at blive mørkt, vi tog med bussen til Oxford street, hvor vi gik en tur inden vi tog en anden bus til Oxford cirkus og så med the tube til Picadelle cirkus, da var kl. 18,30 engelsk tid.

    Lørdag 4-11-95 vi fik brekfast kl. 8, og 8,30 da vi gik derfra var der lang kø,derefter gik vi ned ad Picadellystreet, vi så en kirke, og vi gik langs Green Park, da vi kom til Hyde Park  corner gik vi over  i Hyde Park, vi s en stor sø og blomster og sjælne træer og Egern og Duer, vi kom forbi Kensington Palads og en lille sø,og vi gik til den Italienske have, da vi havde set den gik vi ud på Bayvwater og hen omkring Charles Dichens, de var ved at male det udvendig, så gik vi hen på sidegaden og fandt en lille kafe, hvor vi fik Soup og bagt Potatos og kaffe, derfra gik vi til Paddington St. som vi så på, og derefter tog vi en bus til St. Paul Cathedral vi avr inde og se den igen, og så med the tube tilViktoria station hvor vi gik en kaffe og conjak ,og så tog vi en bus omkring Marble Arh, og hjem til hotellet kl. var 19.

   Søndag 5-11-95 efter brekfast tog vi med the tube til Regent Park, og gik gennem den og hen til en kanal (lille Venedig) den fulgte vi et lang stykke og så nogle af dyrene i Zoohaven og vi så kanalbåde, og senere kom vi til et sted der var sluser,og et sted var der marked (Camden kanal marked) senere gik vi væk fra kanalen og fandt vej til King Cros St.hvor vi  fik vor middagsmad, Soup og bruch, så tog vi med bus stil Marble Arch og var henne på Spiaker Corner og så på de forskellige talere der stod op på en ølkasse eller trappestige og holdt  tale, så var vi ved Litlewoods og fik kaffe og så med bustur til King Chros inden vi tog the tube fra Oxford Cirkus hjem til hotellet kl var 6,45.

    Mandag 6-11-95 efter breakfeast gik vi hen til et supermarked og købte appelsinjuice og brød i Sohokvateret, og så hen på værelset med det, og derefter tog  vi hen på Imperial Var museum hvor vi så tanks og flyvemakiner og meget mere, så gik vi til Vatterloo Brigds og til Strand hvor vi kom med en bus en lang køretur helt ud til Paddington og tilbage til Marble Arch, så var vi inde ved Litlewoods og fik en kop kaffe og derefter gik vi mod hotellet, vi var inde i Selfrides og se deres enorme vareudvalg og deres juleudsmykning vi var hjemme ved hotellet kl. 7

   Tirsdag 7-11-95 efter breakfast tog vi med bus til Harrods, og gik derfra til Britisk museum som vi var inde og se på, der var bla. Skeletter af Dinosarus, og mange udstoppede dyr, på tilbagevejen var vi lige inde i Harrods og se hvor flot det var og så tog vi med the tube til King Cros hvor vi fik vor middagsmad der var varslet strejke for the tube, men den var heldigvis afblæst vi tog med bus til Viktoria st. og fandt Coach st. og så gik vi til Vestmister Abbye som vi var inde, og se derfra gik vi mod Vestmister Brigde, der var demonstration af folk i rullestole i nærheden af Parlamentet og der var mange betjente der, vi tog med the tube tilbage til Viktoria st. hvor vi fik en kop kaffe inden vi tog bussen till Oxford street og så Picadelly Cirkus vi var ved hotellet kl.6.

    Onsdag 8-11-95 efter morgenmad gik vi ned til Trafalker Suare og så på trafikken der, og så gik vi hen i James park og helt hen til den anden ende af parken og så på Bukingham Palads og så tilbage igen gennem parken og hen til Trafalger Suare igen, der var betjente der diregerede trafikken, derefter var vi inde og se malerier på National Galerie, og derefter tog vi en bus op til Oxford street hvor vi gik ind til Litlevood og fik vor middagsmad og kaffe, så gik vi en tur på Oxford street, og derefter tog vi med the tube til Liverpool st. som vi så lidt på og så med the.tube igen hjem til hotellet vi var hjemme kl. 5,30.

    Torsdag 9-11-95 vi pakkede kuffert og fik morgenmad og så gik vi en tur hver for sig og kl. 10,30 var vi på værelset igen efter vor tasker, og så gik vi ned i hallen og købte en kop kaffe og ventede på bussen som kom 11.50, da vi kørte til lufthavnen fik vi at vide at flyveren var ca 2 tmer forsinket så vi havde god tid til at se alle deres butikker og få lidt at spise vi fløj 17,30 og var i Billund kl. 20, vi købte en kop kaffe inden vi kørte hjemad vi var hjemme kl. 11

                                                        London 1996

  Torsdag morgen 7-11 kl.7,40 kørte vi mod Billund hvor vi var kl.10,15 der var kun få P.pladser så vi læssede taskerne af ved terminalen, og så var Jens helt ude i det yderste og parkere, vi fløj 11,30  og var i London 12,10 engelsk tid, og vi var ved hotellet kl. 15, fik en kop kaffe på værelset og senere var vi en tur i supermarkedet og købe brød og juice, så gik vi en tur igen og vi var inde på en restaurant og fik en elenig snitsel til 4,50 £ pr stk.. vi var på værelse igen kl. 19.( Regent Palads roompris 75 £=750 kr. breakfeast 595 £= 60 kr. Spiis rejser.)

    Fredag 8-11-96 vi fik brekfast kl.8, og derefter gik vi ud og så på trafikken, og så var vi nede i undergrunden og købe travelkort til 12£, vi kørte en tur med undergrundsbanen og kom op til King Cross st. hvor vi så os omkring og fik en kop kaffe, derefter tog vi mod bus til Viktoria st.der gik vi lidt rundt og var henne ved Coach st. og derefter fik vi suppe og brunch, så tog vi hjem  til hotellet og fik middagshvil, vi fik kaffe og tog med bus hen til Hyde Park og gik en tur og bagefter var vi i Harrods stormagasin og se deres store priser, derefter tog vi med undergrundsbanen hjem til Picadelly, og spiste aftensmad og så fjernsyn.

   Lørdag 9-11-96 efter morgenmad tog vi med undergrundbanen til Liverpol st. og gik efter at se et marked men der var ret øde, og vi fandt ud af at det først var søndag, vi tog så med the tube til King Cros og gik hen til Canmden Canal og fulgte de til Camden marked, som vi så på og så fulgte vi canalen til vi kom til Regent Park, så gennem den  til Regent Park tube, hvor vi tog med til Viktoria st.der så vi os lidt omkring og fik kaffe og conjak derefter med bus til Oxford street hvor vi gik gennem gaden og så  på stormagasin og så gennem Regent street og hjem  til Pigadelly og Regent palace.

     Søndag 10-11-96 efter morgenmad, var vi på værelset et par timer for det var regnvejr, derefter tog vi mod dhe.tube til Liverpool street, der var marked i nærheden men der var så mange folk at vi snart tog med the tube tgen til Marble Arh, og gik hen til Litlewood,og fik lunch, senere var vi på Speaker Corner og se de orginaler, der stod og holdt tale, så fik vi chokolade ved Mac Donald, og derefter med bus til Tower, og med the.Tube tilbage til Pigadelly, vi fik en kop kaffe ved Burger King med udsigt over gaden inden vi gik hen på hotellet.

    Mandag 11-11-96 ca. kl. 9,30 gik vi hen for at komme med bus nr.9 men den kom ikke ,og så tog vi med the. tube til Eaerls Court, og gik hen til Commenwalt indstitut, men der var lukket så gik vi til High street Kensington undeground og tog med til Bayswater, vi var henne og se på bovlingcenter og spillehal, og tog så med the.tube igen til King.Cros,hvor vi fik brunchs at spise så tog vi med the.tube igen til Paddington og så hjem til hotellet derefter, var vi på Burger King og få hot chokolade, også på Trafalger Square,og se National Galleri, senere gik vi til Leicester Square og Piccadilly og til købmanden i Soho inden vi tog hjem på værelset.

   Tirsdag 12-11-96 efter morgenmad tog vi med bus til Watterloo st. og så på den og fik en kop chokolade,så tog vi til Westminster Abbye,men den var lukket på grund af mindegudstjeneste,vi to til Vktoria st. og fik brunch og kaffe, og så tog vi med bus til King Croos, og derfra med bus til Elefant st. og hen og se War Imperial museum og senere med bus til Piccadilly Cirkus.

    Onsdag 13-11-96 efter morgenmad vekslede vi 400 kr. til engelske 37,38 £ og vi købte billeter til Tower, og tog med bus derud og så på Tower og Tower Brids, derefter tog vi med the. tube til King Croos og fik brunhs og så med bus til Trafalger Square og Leicester Square og Piccakeilly, hvor vi gik op på  værelset kl. 16 (1500 kr.= 153,50£).

    Torsdag 14-11-96 efter morgenmad pakkede vi kuffert og fik dem ned i hotellets garderobe og så gik vi en tur Leicster Square og markedsplads og Themsen og Embahtmen hvor vi tog med the, tube til Liverpool st. hvor vi tog med bus til Viktoria st. og så tog vi hen til hotellet der var busafgang til lufthavnen kl. 15,30 og da vi kom derud fik vi chech ind og tid til en kop chokolade før de sidse engelske penge inen vi skulle ud til flyveren vi fløj kl. 19,10 og var i Billund lidt før kl22 vi var hjemme godt 13.

                                                         London 1997

       Søndag 26-10 vi rejser med Star Tour, (uspecificeret) og rejsen koster 3996 for to uden brekfast, vi skulle rejse 19,15, men rejsen blev udsat til 20,15 og senere til 20,45, flyveturen varede 5 kvarter, men inden vi fik kuferterne og med bus til London, 5 kvarter såvar det midnat inden vi var ved hotel Aron, der lå i nærheden af Paddington St. Det var et gammel hotel og smal trappe op til 4 estage hvor vi havde et lille værelse med granlit og v.c. på gangen.

     Mandag 27-10-97 ved 8,30 tiden gik vi ud og se på byen, vi fandt først hen til Paddington St. og købte travelkart 14 £ pr. stk. og så var vi ved Aron hotel (Star Tour servecekontor ) og købte billeter ti lMadam Tusaud, så gik vi hen til Ouinsvaj, og så et stor stormagasin og så gik vi ad Ouensvay til Ouinsvej underground St. hvor vi fik Bruns til middagsmad,vi tog med the tube igen og kom for langt vi kom til Royal Aarh, også gik vi til lille Venecia og så på alle de husbåde der lå i kanalen, da vi kom til Regent  Park gik vi ned mod Baker Stret og kom med en bus til Picadille Cirkus, hvor vi fik en kop chokolade og var inde på Regent Palads inden vi tog the tube til Paddington vi var ved købmanden inden vi gik hen på hotellet.

     Tirsdag 28-10-97 ved 9 tiden gik vi ud i byen, vi tog først en bus, ind til Oxford Street, vi var inde et sted og få en kop kaffe og, vi var inde i Deberhams og Selfride, og ved middagstid var vi i Litlewood og fik turkisk lunch, om eftermiddagen kørte vi med bus, først til King Cros,og så Elefant og der gik vi hen til Imperial Var museum, og så med bus til Pigadilly og så Padding St. og vi var hjemme på hotel Aron kl. 18.

     Onsdag 29-10-97 vi tog med bus til Baer street, og vqr inde på et lille cafeteria og fik kaffe inden vi var inde og se Madam Tusaud museum, derefter tog vi med bus til Marble Arch og så mod Hyde Park, fra Knitsbrigde tog vi med the tube til  Viktoria St. hvor vi fik en kop chokolade og sad en time inden vi tog the tube til Paddington, vi var ved købmanden og købe fanta og yugort og brød og inden vi tog hen på værelset (vi var på King Cros St. om middagen og spise brunch.)

      Torsdag 30-10-97 vi tog med bus til Tover, og der var vi henne vedTower toilet og kaffebar, hvor vi sad på en bænk i solen og fik sandvich og kaffe, og derefter var vi med tog til Dochland og tilbage igen til Tower, og så ved the tube til Viktora St. , hvor vi fik en brunch hver, vi gik en tur rundt om  Viktoria, og var inde og se Vestmister Catedral så fik vi en kop kaffe på en M. Danald og senere tog vi med bus mod Paddington, vi kom for langt og gik tilbage, og så var vi ved købmanden ,inden vi tog hen på hotellet.

      Fredag 31-10-97 vi tog først med bus til Marble Arch, og så med bus til Hyde Park Corner, så var vi i historisk museum og så henne  på en pub og fik en kop kaffe, derefter en tur i Hyde Park og se Egerne, derefter med bus til Viktoria St. hvor vi fik bruchs, så tog vi med the tube til Vestminster Bro, vi gik over på den anden side Themsen, var der stort forlystelsecenter, vi så lidt på det, og gik derefter tilbage til Vestmindster Abbye, som vi så ind i, inden vi tog bus til Liverpol St. da vi havde set den tog vi med the tube til Vaterloo, og derfra med bus til Viktoria og så bus til Paddington, vi var ved købmanden,  inden vi tog hjem på hotellet.

      Lørdag 1-11-97 vi var først henne ved Star Tour på hotel Asot, og høre om afrejsen var9i,50 fra hotellet søndag, og så tog vi med bus til Pigadelly og gik ned til Leicester Square hvor vi fik en kop kaffe inden, vi gik ned til Covent Garden hvor der var marked, da vi havde set lidt på de gik vi ad Southamton, hvor der var en sportsforretning, hvor Jens købte reflexbånd, vi gik ned til Themsen hen til Carring Cros the tube, og tog til Viktoria og fik brunch, så var vi ude at køre med bus først til Paddington og så Tower Brids derefter tog vi til Vikoria igen og fik kaffe inden vi tog bus hjem til hotellet.

   Søndag 2-11-97 skulle vi hjem, og bussen kom og hentede os kl.10, og vi kom  til Stansted kl. 11,30, der var mange mennesker i lufthavnen, for der var tåget så der var problemer med flyverne, vi kunne først komme af med kufferterne kl. 13,15, da vi kom ud i flyveren manglede der nogle passagerer vi ventede efter og da de ikke kom var de ved at finde deres kufferter og tage dem ud igen, og så kom vi først til at flyve 16,15, da vi kom til Billund var vi henne i cafeteriet og fik en bøf og pommefritter inden vi kørte hjem, vi havde p. billet og betalte 140 +5 kr. for lidt mere end en uge, der var tøvejr og vi var hjemme kl. 22, der er 181 km til Billund og det tog 2,03 timer at køre hjem.

                                                                                                                                         

                                                           israel rejsen 12-1-87

   Mandag var der snevejr og vejrmeldingen lovede mere sne, og derfor ringede rejseburoet i Randers og foreslog at vi rejste til København mandag aften, i stedet for tirsdag morgen og det bestemte vi os så til, og så kørte vi hen til Anders og Lisbet om eftermiddagen, og der fik vi aftensmad, og så kørte de os til flyveren i Aalborg som afgik 20,10, vi ankom til København, kom vi med S.A.S. bus til hovedbanegården, og gik så til hotel Absalon med Nis Nissen som vejviser. Medrejsende var Lene og Nis Nissen, Sønderborg og Petra Jakobsen, Thisted skulle også bo på hotel Absalon, det var et dejligt værelse vi havde der.

    Tirsdag 13-1-87 vi fik morgenmad på hotel Absalon og gik derefter til banegården og tog med sas bussen til lufthavnen, hvor vi mødte Laurs Sommer og alle de andre deltagere der var ekstra kontrol da vi skulle have kufferterne checket ind og derefter var  vi inde i den toldfri g købe en flaske og lidt chokolade, vi fløj fra København i bidende kulde med ½ times forsinkelse, det varede ca. 5 timer at flyve til Tel Aviv, og da vi ankom ventede vi på bussen i ¾ time, der var dejligt mildt vejr. Da bussen kom hilste vi på Birgit som skulle være vor guide, og Simon vor shaufør, og så kørte vi op til Jerusalem medens det begyndte at blive mørkt, vi blev indlogeret på Pilgrim Palace hotel og fik aftensmad, og derefter hyggede vi os lidt inden vi gik i seng.Israel

    Onsdag 14-1-87 vi startede kl. 8,15 o g kørte først til Oliebjerget, og nød udsigten over  til det gamle Jerusalem, derefter kørte vi ned  og så Getsemane have og kapel, derefter kørte vi helt ned i dalen, og opad igen til den gamle by, hvor vi gik ind gennem Affaldsporten og der var soldater der kontrolerede  tasker inden vi kom ind på tempelpladsen, vi var først i nærheden af grædemuren og derefter inden i søjlerne at gå der var nogle steder muligt at se langt ned i dybet hvor der var lavet udgravninger derefter gik vi til den muhamedanske del af Tempelpladsen der var igen taskekontrol der så vi først Al-Aksa Moskeen vi skulle sætte skoene udenfor der var tæpper på hele gulvet og store søjler og derefter så vi en anden Moske rigt udsmykket med mosaik og kakler og guldkuppel, den hedder Omar helligdommen og den er bygget over klippen hvorfra at Muhamed steg til himmels. Vi gik videre til Betseda, hvor vi var inde i cht. Anna kirke, der er en ualmindelig fin akustik og vi sang ”se nu stiger solen” derinde for at høre akusstiken udenfor var der udgravninger og rester af hellige vandbasingger vi gik ad ”Via Dolerosa” og hen til en kristen gravkirke, hvor der var forskellige kristne trosamfund der havde hver deres afd, f, eks, Etiopiske, Romersk Ortodokse og Græsk Ortodokse der var en hule det skulle være der hvor Jesus var begravet og hvorfra han var opstanden. Vi gik hen til hotellet til frokost, om eftermiddagen gik vi gennem den gamle by til Zionsbjerg og til Zionsport, tilbage igen og ind i en gravkirke, hvor kong David skulle ligge, vi så også resterne af en vej der var næsten 2000 år gammel og meget bred. Vi havde resten af eftermiddagen fri og Jens og mig fik en kop kaffe ved baren, og om aftenen var vi 18 i alt der lavede fællessang.

   Torsdag 15-1-87 vi startede kl. 8 og kørte til Hebron hvor vi så gravminder over Abraham, Sara, Isak og Jakob, og derfra kørte vi til Fødselskirken i Betlehem, der var en krypt hvor det siges at Jesus blev født, og kirken er delt op mellem Muhamedanere, Kristne og Jøder, vi var hjemme på hotellet til frokost og kl. 13,30 kørte vi igen , vi var først oppe ved et museum for dødehavsrullerne, det er et ret nyt museum, og et stort Hilton hotel det var et ret nyt kvarter, nærmest parkaktig, derfra kørte vi hen til en have og så en model af de gamle Jerualem i samme stil som legoklodser, vi kørte videre til en mindelund og museum for Jøder der døde under den 2. verdenskrig, derfra hjem til hotellet.

     Fredag 16-1-87 afgang kl. 7,15 vi kørte mod Tel Aviv og svingede mod syd, og kom til en kibuts, hvor vi så deres kvæg og malkestald, der var meget rodet og snavset, vi kørte videre mod Beer Sheba, først var der landbrug, siden blev det ørken, efter Beer Sheba, var vi i Beer Telt hvor vi fik en tolk med der ledsagede os hen til en bekuin høvding, der indbød os i sit gæstetelt og serverede kaffe og the. Vi køte videre til Arat, hvor vi spiste frokost på hotel ”Nof Arat”, der var efterhånden blevet så store bakker at det begyndte at ligne bjerge, da vi spiste kunne vi se ud over bakkerne og se 3 kameler i det fjerne, derfra kørte vi til det døde hav, hvor der var nogle der var ude at bade i det saltholdige vand, efter 1 times pause fortsatte vi nordpå langs det døde hav, der var nogle mægtige høje bjerge, på begge sider af døde havet.

    Lørdag 17-1-87 vi kørte fra Jerusalem, og til Jeriko, hvor vi så på udgravninger fra beboelser der var 8-9000 år gamle, og vi købte appelsiner inden vi kørte derfra og hen og se Hishams Palace, det havde været en konges sommerpalas derfra kørte vi hen til nogle varme kilder, hvor der var mulighed for at komme ud og bade for dem der havde lyst til det, der var dejligt varmt og frodigt, vi kørte derfra og hen i en Synagoge i en kibuts, der var et flot mosaikgulv, med en mængde figurer. Så kørte vi op til Nasaret, der var en ret stejl bjergvej med en del sving, inden vi var i Nasaret hvor vi skulle spise frokost på Holyland Im hotel, bussen havde besvær med at komme ind og ud af porten der var så lidt plads, bagefter var vi henne og se Marie bebudelses kirke, det var en ret ny kirke, med en del store altertavler skænket af forskellige lande, vi så også Josefs kirke , den var lige ved siden af . vi kørte derfra videre mod Geneseret Sø og da vi nærmede os søen, gjorde vi et kort ophold og nød udsigten over søen og Jordandalen da vi kom ned til søen gjorde vi ophold der hvor Jordanfloden løber fra Geneserat sø, der var et helligt badested, hvor der var nogle regliøse samfund der kom og blev voksendøbt i floden, der var også nogle der tog hellig vand med hjem i små plastflasker. derefter kørte vi til vort hotel, der hed Ramot, og som hørte til en Moshaw, det var et ret nyt og flot hotel, med udsigt over søen , vi fik vin til vor aftensmad, og bagefter var der en fra   Moshawen, der fortalte om den.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

      Søndag 18-1-87 efter morgen maden blev vi vist rundt i frugtplantagen, vi så Palemo og Mangotræer, og Bananpalmer, og derefter kørte vi til den nordlige ende af søen, og så ruinerne fra Kapernaum,der hvor Jesus bespiste 4000 mennesker med 5 fisk og 2 brød, derefter var vi ved en kirke Stapra på saligprisningernes bjerg, derfra hvor Jesus havde holdt sin  bjergprædiken, vi kørte nordpå gennem Jordandalen, der var gammel sump der var afvandet, der var meget frugtbart vi kom til kibuts ”Gonin” hvor vi fik frokost, der var tag selv frokost, med is og kaffe bagefter, senere sad vi udenfor og en mand fortalte om kibutsen og hvad de avlede, senere viste han os rundt i byens beskyttelsesrum, gammel tanks, ispindefabrik, de avlede frugt grønsager og hvede og popler til trækosåler og ispinde som de sksporteres  til det meste af verden. derfra kørte vi til Jordanflodens udspring der var nogle flotte høje klipper og vandet kom ud af revner og sprækker i klippen vandløbet var ca. 3-4-meter bred og der var lidt vandfald. Da vi kørte derfra kørte vi opad og opad, og kom næsten lige så højt op som Hermod bjerget, som vi kunne se på den anden side af dalen , deroppe på Hermod var der sne, vi kørte sydpå tæt ved den Syriske grænse, og vi gjorde et kot ophold et sted, hvor vi kunne se ind i Syrien, vi var tilbage ved hotellet igen 17,30.  om aftenen fortalte Birgit om, hvorfor hun og hendes mand og børn var flyttet til Israel i 1972

    Mandag 19-1-87 vi kørte fra Ramot og vest på mod Middhavet og ude ved kysten var en by som hedder Akko, der så vi en gammel korsfarerborg, hvor det meste var underjordisk, og vi gik gennem den gamle by g ned til havnen, og derefter op oven på borgen, og hen til bussen så kørte vi til Haifa, der var vi oppe på Karmelbjerget og nød udsigten ud over byen og havet derfra kørte vi til Caesare, hvor vi så et gammelt romersk friluftsteater, som stadig blev brugt, der var også en del ruiner i Cassare, det havde engang været en by på 8-9000 indbyggere, nu var der en kibuts på stedet der hed Shot Yam der spiste vi frokost (tag selv) og blev vist rundt og fik kaffe og foredrag af dansktalende leder der hed Uvi, denne kibuts var startet i 1940, og de var nu 750 mennesker hvoraf de 340 var voksne de havde en fabrik med betonelementer, og vi så deres malkestald og appelsin og banan planstager. Derefter kørte vi til Netanya, hvor vi skulle se diamantsliberi der var også nogle der købte diamantsmykker, og så gik det mod Tel Aviv, og vi tog afsked med Birgit og Simon, og vi fik vore værelser på  Hotel City efter aftensmaden samledes vi i et andet lokale og Sommer fortalte historier og serverede vin og vi sang danske sange.

                                                       Rejsen til portugal

 Fredag-25-2-1983Frank kørte os till lufthavnen i Aalborg, flyafgang kl. 7,30, ankommen til København fik vi en kop kaffe i cafeteriet og landsbladet og en blå flyvertaske, vi skulle bære som kendetegn, det var en behagelig flyvetur, men overskyet en del af turen, og der var servering både før og efter Nice, let regnvejr i Lissabon, og 15 grader varme der var mange biler i Lissabon, og der var flere trafikpropper fra lufthavnen og til hotel dom Carlos hvor vi blev indlogeret vi fik middag på restaurant Selta, hvor Karsten fra ambasaden fortalte om portugisiske forhold vor rejseleder hedder Jens Åge Ravn og vor tolk Benedikte.korkege

   Lørdag 26-2-1983 fik vi morgenkaffe kl. 7,30, og kørte så mod Elvas, vi gjorde ophold i Etvanos et kvarter hvor vi var inde på en cafe, og fik en lille kaffe og cognag. Langs motorvejen uden for Lissabon var en række buske og de hed Merinan og blomster om sommeren med hvide og røde blomster,og vi så Pinjetræer, de ligner fyr, senere så vi korkege hvor de skræller barken af hver 9 år. Korkege er fredede og der er straf for at fælde dem. Vi så også calypsostræer, som man fælder tre gange med 10 års mellemrom, og som man bruger til gavntræ, og laver papir af dem, vi så vinmarker og appelsintræer fulde af appelsiner vi så også blomstrende lyserøde mandeltræer, og gule mimose træer, senere så vi en mængde oliventræer. Jorden er af varieret kvalitet nede ved floden Tejo var der deltaland, der er god jord, (leragtig) men det blev senere dårligere en rødlig jordart  (grus og lerblandet) gennemsnitlig avler de 10 td, korn pr, ha. Men næsten alle steder er der korkege eller oliventræer spredt ud over marken. Da vi kom op i nærheden af Estamos, så vi 3 forskellige marmorbrud, hvor især det ene var stor, vi gjorde ophold i byen Estaramos, og gik op og så på borgen ”cht. Isabella”. Der var mange mennesker i byen, for det var lørdag og der var marked. Vi kom til Elvas kl. 13, og blev indlogeret på hotel dom Louis og fik serveret frokost med 3 retter mad og   dessert, om  eftermiddagen var vi inde og besøge godsejer Josë de Sommer,  der har 2000 ha. dårlig jord og på opdrætter tyre og heste til tyrefægtning og en del  kødkvæg, vi blev transporteret rundt i marken på traktorvogn og var inde på borgen og fik serveret vin brød og pølse i pejsestuen.

   Søndag 27-2-83 startede vi dagen med at gå ud og se på den store akvædukt, der er i Elvas og vi fortsatte op på toppen af bjerget, hvor der var en gammel borg og der var stadig en del militær deroppe der er kun 12 km. til den spanske grænse, på den ene side af bjergskråningen var der beboelseshuse det var den gamle bydel . efter morgenmad  kl. 9 kørte vi ud og se ”Sagrebe” nord for byen det er et selskab der driver 6000 ha., de ejer godt halvdelen af jorden og resten er lejet de kan vande ca. 2000 ha. og på dem dyrker de ris, tomater, solsikker og meloner, det andet jord har de korn på, hvede, rug lidt byg og tritikal, de sælger en del såsæd. De har også olivenlunde nogle har de gødet så har de haft udbytte på op til 100 kg. pr. træ hvor det almindelige er 10-12 kg. pr. træ, de regner med 135 træer pr. ha. de beskærer oliventræer hver 4 år og poder, de ældste oliventræer vi så er ca. 400 år. De har også 4 flokke af fedekvæg, hvor der er 150 moderdyr i hver flok og 4000 får, og en del svin, de har egne fabrikker bl. andet en tomatpure fabrik og et slagteri. Vi var henne og se en dæmning ved floden Caia hvorfra de får vand til vanding, fra dæmningen er en kanal på 35km. plus sidekanaler til vandingssystemet de har store vandingsmaskiner. Vi fik frokost på restaurant Larira hvor vi også så en film om Sagrebe, der er en sammenslutning af  29 ejendomme +lejet jord den ledes af højtuddanede mennesker, der har deres kontor i Lissabon, til daglig er beskæftiget 120 personer, i plantetid og høstsæson ca. 800 Vi kørte forbi et stort kornlager og rislager, staten opkøber korn til fast pris ca. 300 kr. td. Og skal landmanden købe fodekorn er det billigere ca. 125-150 kr. td. Om eftermiddagen da vi kørte mod Evora kom vi igennem en by, hvor der var et kongeslot, det var vi inde og se, det har været beboet af kongeslægten Aganca indtil 1910 da Portugl blev republik, den sidste konge hed dom Carlos.Vi ankom til Evora kl. 17,30, og blev indlogeret på statshotellet Pousada det er et gammelt munkekloster hvor der er indrettet statshotel, der var fin middag kl. 20  (Lønforhold i Portugal vor caaufør 500 escudos om dagen sen sekretær i yen 25000 escudos om måneden almindelig arbejde e byen 12000 escudos om måneden på landet finere).

Mandag 28-2-83

    Efter morgenkaffen gik vi en tur i Evora og var henne og se den store katolske klosterkirke der lå  i nærheden af hotellet og vi gik en tur i de gamle bydel.Afgang fra hotellet kl. 10 hvor vi kørte til Rigingos, hvor vi besøgte Risette Nielsen der har et tæppevæveri, hun har været gift med en af dansk afstamning jeg købte et tæppe. Det var interresanst at se de lavede dem, det var gammeldags maskiner vi var også inde og se kirken i byen der var søjlerne malet lyseblå derefter kørte vi til borgen Monzaros hvor vi spiste frokost, vi fik suppe med opblødt brød i og som tilbehør suppekød og kartofler, derefter stegt gedekød og marinerede kartofler og salat, som  dessert æbler og appelsiner, og vin til maden +kaffe og cognac, derefter gik vi ud og se på omgivelserne og borgen den lå pålet meget højt bjerg der boede ca. 120 mennesker deroppe der var en kirke vi var inde i og der var en gammet tyrefægterarena, og en kirkegård med marmorsakofager, derefter kørte vi til Ringaos hvor vi beså et pottemagerværksted der også var ret gammeldags, der var også 4 damer der sad og dekorerede lervarer, efter vi havde beset det, kørte vi mod Beja, hvor vi ankom 18,30, og blev indlogeret på hotellet hvorefter vi gik en tur i byen hvor der var mange forretninger hotellet hedder sct. Barbara.

     Tirsdag 1-3-83 startede vi kl. 8,30, og kørte ud til en stor gård på 2000 ha. hvoraf de 350 ha. var privatejet og resten statsdrevet, der var 300 malkekøer (alfa laval malkestald) fedekvæg på spalter, og en del svin som vi ikke så på grund af smittefare. Da vi kørte derfra gjorde vi ophold i Fereira ved en cafe hvor vi fik kaffe og likør, derefter besøgte vi Conrales farm  vi så hans geder 150 stk. ydelse 225 kg. mælk pr. år, 100 grisesøer +fedesvin i moderne stalde, en belgisk svinerase, de blev fodret med majs+soja+mandler og var på 100 kg. på et ½ år, vi fik frokost, fiskesuppe, vin og tag selv bord, og vi nød solskinsvejret, efter frokost kørte vi hen og så nogle af deres korkege (300 ha.) og deres fedekvæg og jeg fotograferede hyrden. Derefter besøgte vi Kate Boserup, en dansk dame der har købt gård i Portugal i 1980 hun var ven med Hansen Nord og Bødthers så de blev om aftenen hun har 155 ha. veldrevet landbrug (korn og oliven) hun fortalte at i det sidste år har de haft 36 ton oliven på 9 ha. som bliver gødet, oliven koster ca. 23 esc pr. kg. Vi kørte tilbage til Beja, hvor vi alle var henne på en restaurant og spise vi fik stegt blæksprutte og engelsk bøf og appelsin.

     Onsdag 2-3-83 startede vi kl. 8,30, og kørte til broen over floden Guadiano, den er grænseflod mod Spanien, der var en flot udsigt, og derefter kørte vi ud og besøge Rasmus Hjort Rasmussen, der har 3 mand till at passe marken og en i stalden (fedekvæg 100 køer) han avler hvede, tritikal, rug og byg og forsøgsvis sukkerroer, han gøder med 250 kg. 7-21-21 pr. ha. til kornet(250 kg. 33,3%). Han købte gården okt. 79, 1. år gav den overskud, 2. år underskud på grund af tørken, og 3. år var der balance i driften, de har et stort problem med at reaktionstallet er alt for lavt, det meste af jorden har 5-5,7 og noget er helt nede på 4,5-4,3, der er 1000 km til det nærmeste kalkværk, der er godt nok et sted nærmere men der er kalken så hård at det nærmest er mamor, foruden at gødningen i jorden udnyttes bedre ved højere reaktionstal, så gør det også at den kan binde mere vand, ca.6 gange så mange vandmolekyler, (normale regnmængder i. Sept. 40 mm. Okt. 50 mm. Nov 100 mm. Dec 100 mm. Jan. 75 mm. Feb.50 mm. Marts.15 mm. April. 0 mm.)  Jord Ras gav 1,2 million for 800 td. land, hvoraf de 200 td. land var rimelig god jord, han kunne godt have købt en gård med bedre jord, men så var det måske så leret at der skulle køres med bæltetraktor, oppe ved Jord Ras kørte vi i traktorvogn op og se den stedlige kirke der lå på en høj bakke og bagefter serverede Barbara stegte Alentejo kyllinger for os. Vi kørte videre mod Albuferia og kom over en bjergkæde, Mandeltræerne ved sykkysten var næsten afblomstret og Figentræerne havde ingen blade endnu vi blev indlogeret på et stort hotel der hed Montechoro, og om aftenen var vi 10 mennesker der gik sammen om brød, øl og frugt som vi købte i supermarked og spiste oppe på et af værelserne.

 

 

Torsdag 3-3-83 om formiddagen var vi på sigtsein i Albuferia og var nede og se midelhavets kyst, hvor fiskerne var ved at trække en fiskerbåd på land med en traktor, der var afgang fra hotellet kl. 14 hvor vi kørte op til en bjerglandsby Monchegue hvor jeg købte en hvid trøje, og vi var helt oppe på toppen af bjerget men der var tåget så der var ingen udsigt bjerget, er 902 m. højt, på tilbagevejen kørte vi omkring en lille by, og gjorde ophold for at få et glas vand fra de varme kilder det skal bevirke at man bliver 10 år yngre for hver glas, jeg fik 2 glas. Og så kørte vi ud til kysten ved Portimao hvor der er nogle flotte klippeformationer og vi gjorde kort ophold i byen på rutebilstationen vi var hjemme ved hotellet ca. kl. 7, og kl. 8 spiste vi fælles på hotellet suppe-stegt kød - karamelrand.

    Fredag 4-3-83 afgang fra hotellet i Albuferia kl. 9, og vi begyndte at rejse hjemad, vi gjorde ophold i Silvas, der var marked med frugt, kød, fisk og manfaktur, jeg købte en pose mandler der, og vi besøgte en korkfabrik i Silvas, hvor de lavede korkpropper, den var noget gammeldag, derefter kørte vi videre, og det næste var ved Cren Nørgård, hvor vi spiste frokost, og så hans får og han huse, Cren Nørgård er fra Løkken, vi kørte videre mod Lissabon hvor vi ankom til hotel Dom Carlos kl. 18,30 vi gik en tur om aftenen ned af avenidaen og helt ned til Rossopladsen, og fandt et cafeterie, hvor vi fik suppe og en øl og sodavand.

     Lørdag 5-3-83 vi kørte fra hotellet kl. 8,30, og kørte først op og se en gammel borg fra ca. år 800-900, det var den der var begyndelsen til Lisboa, og så gik vi ned igennem den gamle bydel med meget smalle gader, i en af de smalle gader var der marked, de havde deres fisk eller grønsager på små borde eller et tæppe uden for døren. Derefter kørte vi omkring kongeslottet der nu huser en del af ministeriet og så fortsatte vi til Sintra, hvor vi var inde og se kongeslottet og der var en cafe, hvor vi fik en kaffe og cognac, vi fortsatte videre over bjergene ud til kysten til Europas vestligste punkt Babe de Roca der er en høj klippeskrænt ud mod havet, derfra kørte vi til Calais, hvor vi selv skulle købe frokost, vi fik en sandviks og en øl, og så lidt på forretninger, vi kørte så mod Lisboa igen og der beså vi et karetmuseum og en stor kirke og momumentet for Henrik Søfarer inden vi kørte til hotellet om aftenen.Afskedsmiddag på fadorestauranten Sr. Vinho, hvor vi kørte i taxa hen, og der var fadomusikanter der spillede. Og så var der Salasar broen der efter revoutionen i 1974 kom til at hedde 5 Aprilbroen.

   

                                                            morokko rejsen startede Fredag1-3-85                                                                                                           Kaj Davidsen kørte os til Randersbilen kl. 9,25, og vi ankom til Randers kl. 10,45, vi fik en kop kaffe på Kvikly cafetrie, og kom med Tjæreborgbussen kl. 12, ankom til Billund kl. 14,45, bagagen indskrevet, og tid til en kop kafe før flyveren afgik kl. 4. vi havde en god flyvetur og fik en kold anretning ombord der var mørkt da vi ankom til hotellet og da vi havde fået værelser fik vi en platte og appelsin til dessert, vi delte bord med Mary og Peter Rasmussen fra Otterød (Odense). Vi blev indkvarteret på hotel Stella Polaris i Torromolinos, og aftenen gik vi en tur , det blæste kraftig.Morokko

      Lørdag 2-3-85. Vinden havde lagt sig, men der var kun 11 graders varme, vi kørte fra hotellet kl. 8, og var omkring ”Stella Polaris” i Torra Blanca, og fik bussen næsten fyldt op  vi var 45 personer der skal til Marokko, vi gjorde ophold ved at cafeteria i Manilva, hvor vi udfyldte papirer og fik et glas juice, vi sejlede til Ceuta kl. 1, og havde en rolig overfart vi fik serveret middag, vi kørte videre og kom gennem tolden uden problemer og ankom til Caouen kl. 7, og gik en byrundtur ad de stejle gader op til en kilde, der var mange folk i byen der var fest i hele landet og røde flag på næste alle bygninger for det var 24 år siden kong Hassan blev kronet, vi var omsværmet af gadesælgere og Jens købte en livrem.
      Søndag 3-3-85 startede vi kl. 8 og kørte sydpå, gennem bjerglandskab, bjergene er ikke så flotte og imponerende som alperne, de er mere afrundede bjerge af ret porøs sandsten, nogle steder nærmest grov grus, vi gjorde ophold i Ouersane hvor vi fik et glas appelsinsaft og vi kørte videre gennem landbrugsområde, vi fik lunch på restaurant Pcop, om eftermiddagen kom vi til Fes, hvor vi var på vandring i Midinaen, der var temmelig snavset og fattigt, og fuld af gadesælgere og tiggende børn, der er også meget gamle og grimme huse, vi ankom til et flot 5 stjernet hotel kl. 6, det hed ”Les Merinides”det lignede som fra 1001 nat eventyr og der var 5 mands orkester og optræden af mavedanserinder.
      Mandag 4-3-85 kørte vi fra Fes kl. 7 vi skal køre 485 km. for at nå til Marrakech, der var en del dårlig bjergvej den først halvdel af turen, hvor vi ikke kunne køre så stærkt, det første ophold var i Ifraine hvor vi fik et glas kaffe, det næste ophold var ved den røde port i Khneifra, vi kørte videre og kom til Beni Mellal hvor vi fik lunch på hotel ”Ouroud”, vi kørte videre til Marrakech gennem landbrugsområde, hvor vi ankom kl. 6 til ”hotel Atgdal”.
     Tirsdag 5-3-85 sov vi længe,vi skulle på byrundtur og den startede først kl. 9, vi kørte først hen og se et stort vandbasin, der bl. andet, bliver brugt til kunstig vanding af de omliggende Olivenlunde, vi kørte forbi en stor Moske, der også er byens vartegn der efter var vil inde og se et stort gravmamuseleum, derfra kørte vil videre til kunsthåndværkerskolen, der så vi vævning og broderi og træskærearbejde og mosaik fremstilling og mange andre ting, mange af dem der arbejde der var kun store børn. Fra kunsthåndværkerskolen, kørte vi hen til Medinaen i Marrakech, hvor vi først var oppe  på en tagcafe og fik et glas myntethe medens vi så ud over markedspladsen bagefter var vi igennem Medinaen hvor vi bl. andet så krydderimarked, der var mange fine forretninger i Medinaen, og en mængde mennesker.Vi fik lunch på vor hotel, og eftermiddagen var til disposion vi fik en lille middagssøvn,og gik en lille tur, og kl. 7,30 spiste vi aftensmad, kl. 9,30 var vi med i Casino, der var mange mennesker, så vi blev bænket tæt omkring små borde, og fik serveret en drink, der var musik og et lille dansegulv, og senere på aftenen var der optræden af akrobater, marokansk optræden og en mavedanserinde.
     Onsdag 6-3-85 startede vi på en udflugt til høje Atlasbjergene kl. 9, der var klart vejr og vi kunne se de sneklædte bjerge fra hotelværelset, vi gjorde et kort fotostop ved en af de første landsbyer vi kom til og det næste stop et sted hvor de solgte forskellige halvædelstene, høje Atlas bjergene var meget imponerende, og vi kørte af ad en vej der snoede sig op ad bjerget, meget smal og meget flot udsigt, vi skulle op til en restaurant, det rygende  Vildsvin i byen Ourigane, vi gik først en tur gennem byen der var ingen rigtig gade, men kun en sti, mellem de gamle huse, der var fin servering udendørs, og bagefter så vi os omkring ¾ time inden vi begyndte hjemturen, vi gjorde kort ophold ved nogle vandmøller, hvor vor guide Mulaj  hilste p sin familie der var mødt op vi var på hotellet kl. 4 senere var vi på byrundtur med hestedroske chauføren hedder Ron.
     Torsdag 7-3-85 startede vi kl. 7 og kørte mod Casablanca, vi havde et kort ophold i en lille by, og en del af rejsedeltagerne fik en spadseretur ved at fortsætte ud af vejen, det næste ophold var i El Jadida, hvor vi beså de gamle portugisiske fæstninger og cisterne, vi kørte videre mod Casablanca hvor vi ankom ved 1 tiden, og fik lunchs på en stor restaurant der lå ud til havet derefter kørte vi videre mod Rabat, hvor vi beså Kong Hassans palads og hans Moske, og Kong Muhameds mausoleum.
    Fredag 8-3-85 køreturen fra Rabat til Tange gik godt, der var ret frodigt, vi ankom til vort hotel til lunch, og om eftermiddagen på tur til cap Spartel. Hvor atlanterhavet og middelhavet mødes og en tur i medinaen vi var så tidlig hjemme på hotellet at vi fik en eftermiddagssøvn, før vi skulle til gallamiddag kl. 8, vi sad på marokkopuder og der var musik og optræden af mavedanserinder og lys sjov
     Lørdag 9-3-85 kørte vi fra Tanger kl. 8 og kom til Ceuta, hvor vi vekslede Dirham til pesetas, elendig kurs, og vi fik a vide at færgen ikke sejlede kl. 1, vi fik lunch på de  grønne Delfin, og fik kl. 3 at vide at der stadig ingen færgeafgang var,  vi fik en kop tjæreborgkaffe, og fik kl. 4 at vide at der stadig ingen afgang var vi kørte en tur op på bjerget det blæste ret kraftig en kold østenvind, og vi kørte ned til havnen igen kl. 5,30, vi fik udelt spørgeskemaer om vi havde været tilfreds med turen og Frits var henne at spørge til færgen igen, han kom tilbage kl. 7 at der var ingen færge blev i dag , han havde bestilt aftensmad på den grønne Delfin og værelser på et hotel oppe byen så blev vi indlogeret først og var bagefter nede og spise.
     Søndag 10-3-85 fik vi kaffe på hotellet med medbragt brød, og var nede ved færgen kl. 8, 30, og fik a vide at færgen sejlede 9,30, vi kom ombord, og havde en god overfart uden søsyge vi var længe om at komme gennem tolden der var så mange spanioler der havde været på indkøbsrejse, og de skulle lukke tasker og kufferter op, vi kørte så til vort hotel hvor vi var kl. 3, og vi fik en platte på tjæreborgs regning og så slappede vi a om eftermiddagen og var så nede til aften og fik makaronni kylling og karamelfromage.
      Mandag 11-3-85 efter morgenkaffen gik vi en tur i Torremolinos og da vi kom tilbage til hotellet ved midagstid  gik Jens i seng han var utilpas, og jeg var nede i byen igen og købe drikkevare og lidt brød i supermarked vi spiste lidt på værelset og om eftermiddagen gik jeg en tur medens jens blev i sengen  kl. 5 var jeg til velkomstmøde med Nina vi fik en del praktiske oplysninger og orientering om de udflugter der var mulighed for at komme med på, Jens var med nede og spise kl. 7 og gik derefter op i seng igen.
      Tirsdag 12-3-85 efter morgenkaffen talte vi med Frits, han mente at jens hellere måtte få læge, og bestilte ham, og lægen kom ved 10,30 tiden og undersøgte Jens , og Jens fik nogle tabletter, vi tog en tur til Malaga med bussen og senere hjem igen til Torromolinos, så fik vi lidt og spise og så lå jens i sengen resten af eftermiddagen vi fik suppe karbonade og lagkage til middag.
      Onsdag 13-3-85 efter morgenkaffen gik vi en tur i byen og var henne og se et vokskabinet der var lige i nærheden af hotellet, det var ret så interesant, vi var hjemme på hotellet til middag og over middag gik jeg en tur medens Jens sov middagssøvn, siden var vi nede i baren og få en kop kaffe og resten af eftermiddagen så vi på udsigten fra værelsesvinduet, der er udsigt ud over byen og bjergene og til en byggeplads.
        Torsdag  14-3-85 vi tog med på udflugten til Granada selv om Jens ikke var rigtig rask ,der var køligt om morgnen og da vi kom op i bjergene og havde det første stop ved en kafe var der rim i græsset i skyggen, da vi først var kommet over bjergkæden og op i højlandet var der ret frugtbart, der var mange marker og der var Oliventræer og Mandeltræer på bjergskråningerne, vi var i Granada lidt før middag vi havde først et stop inde i byen, vi gik hen i et varehus, og derefter var vi henne på en restaurant og spise, og så var vi på Alhambra, der ligger højt på et bjerg i udkanten a byen og er et imponerende bygningsværk men det er kun en del af det der er restaureret og bliver fremvist for publikum.
     Fredag 15-3-85 så skal vi hjem. vi kom med bus ind til lufthavnen kl. 10, og skal så vente til kl. 11,45, til der er flyafgang der var klart flyvevejr vi kunne se ned på jorden, det meste af tiden, vi var i Billund kl. 3 og da vi var til kommet gennem tolden holdt bussen til Randers og ventede, vi var i Randers 18,45 og så tog vi en taxa hjem ellers skulle vi vente en time på bussen

                                                                        norge 20-6-88

  Mandag aften  sejlede vi fra Frederikhavn kl. 22 og fik at vide at vi skulle fra borde kl. 4 i stedet for kl. 7 fordi at færgen skulle i dok og repareres.                                                                                                                                                       Tirsdag morgen 22-6 kørte vi først ca. 20 km. nordpå og så holdt vi ind på en skovvej og fik lidt at spise og ½ times lur, derefter kørte vi til Kongsberg hvor vi gjorde det næste ophold, vi gik en tur og så på en stor brusende Elv og var henne i en forretningsgade og derefter henne ved bjergværks museet det åbne først kl. 10 og kl. var kun 8,30 ,der var en mand der han sagde at der kom straks et hold turister og skulle rundvises så måtte vi følge med dem, og bagefter købte vi en pølse inden vi kørte videre, jeg var så søvnig og da kl. var 11 fandt vi en skovvej hvor vi igen fik noget at spise og en middagslur inden vi køre videre ,om eftermiddagen kom der en stor tordenbyge, vi holdt stille på en rasteplads fordi det regnede så meget, og senere på eftermiddagen kom der endnu 4 byger da vi kom til Rødler koldt vi ind til et kaffeterie og fik en kop kaffe og the 30 kr. og så gik det videre nordpå , i Uvdal  havde de en særpræget trækirke som vi holdt og kikkede på det var en stavkirke fra 1813, og de havde en ældre stavkirke fra 1100 tallet der var 6 km. hen til den og den var åben så vi måtte se den inden i, den var flot bemalt overalt med røde og blå farver, vi kom senere til Geilo der var nogle store bjerge vi skulle op over og ned igen og vi kørte en lille rundtur i byen inden vi fortsatte til Gol da vi kom der fik vi først benzin 180 kr. og så fandt vi et motelværelse 250 kr. og derefter på kaffeterie og fik suppe og karbonade og så ellers se efter at blive færdig til at komme i seng.

     Onsdag 22-6-88 kl. 7 var vi færdig til at køre, og kørte mod Fagernæs der var vi 8,30 og fik kaffe og pølse og ostehorn 75 kr. og gik en tur over på en lille Ø, vi kørte videre forbi en bjergtop der hedder Bårskar og Beitostølen (fereiområde) og et stort vandfald ved en bro, hvor vandet var meget grøn, vi spiste vor krokost med udsigt over Gjendevatte søs grønne vand derefter kom vi ud på en anden vej og kørte mod Lom, i Lom så vi en gammel kirke fra 1200 tallet og et Bygdemuseum med gamle huse, og jeg købte en film 54 kr. og 2 is 14 kr. jeg blev fotograferet ved et gammelt hus fra 1600 tallet vi kørte sydpå over Jotunhejmen, og i nærheden af Galhøpiggen  var der sne, da vi kom op over Sognefjel, der var et sted der var tre vandfald vi fotograferede og der var et sted 2 mænd i badedragter stod på ski, der var mange hårnålesving ned fra sognefjeld og da vi kom til Vasbakken var der et kaffeterie hvor vi fik en kop kaffe og pølse med brød og en is kl. var 17, vi kom til Sogndal kl. 19, 40 og fandt langt om længe en kiosk og fik en karbonade med kartoffelmos og en sodavand, da vi kørte over Sognefjeld så vi geder og flere får og køer.                                                                                                             og så kørte vi igen og fandt et vandrehjem hvor vi fik værelse stil 160 kr.

     Torsdag 23-6-88 startede vi kl. 7 fra Sognedal og kom til færgen ved Hella godt 8, vi ventede et kvarter på overfart, og derfra kørte vi videre, vi kom op over et højdedrag  med en masse hårnålesving og da vi var kommet til tops var der en kaffestue hvor jeg fik kakao og Jens fik the det var en ældre kone der var der alene (Rørvik Fjeldstue), da vi kom så langt at vi kunne se ud over vandet ved Utvik spiste vi frokost, og da vi kom til Tornes fik vi kaffe ved 2 ældre damer, vi kørte videre mod Geiranger og ved Hole bro gjorde vi et kort ophold og så ned over Geiranger der var 10 hårnålesving både før og efter Geiranger vi kom til færgeoverfarten ved Linde godt 5, og kom hurtigt over, før Åndalsnes var der høje bjerge med skyer helst nede omkring toppene (Troldstinderne) der var hårnålesving ned ad bjerget og to flotte vandfald der var finregn om aftenen i Åndalsnes. hvor vi kom til ca. kl. 7 og var henne på cafeteria og fik stegt lever Vi lejede en campingvogn for natten

   Fredag 24-6-88 kørte vi fra Åndalsnes kl. 7 og var først en tur inde i byen og se os omkring og kørte så gennem Romsdal, det var vældige bjerge men toppen var væk i skyer, der var et stort vandfald som vi gjorde ophold ved ,og da vi kom til Dombås var der et stort kaffeteria hvor vi fik kaffe og rundstykker og der var en butik med mange trolde.Vi kørte over Dovrefjeld der var en ret god vej men temmelig øde meget af vejen, over Dovrefjeld er der også store bjerge, efter Opdal gjorde vi holdt ved en stor rasteplads og fik lidt mad og da vi kom til Støren fik vi 2 kugle is, vi nærmede os nu Tronhjem og der blev tættere bebyggelse og en del landbrug,nærmere Tronhjem var trafikken lige så tæt som ved Aalborg og da vi kom lidt ind i byen kørte vi væk fra de store gader og fandt op til Teletårnet og der var udsigt og kaffeterie oppe i tårnet, efter at vi var der oppe gik vi ned i byen og så den gamle fæstning udefra, nede i nærheden af havnen  så vi de gamle huse på pæle halvvejs ude i vandet i kanalen og vi så den gamle bro over kanalen og den store kirke Nidadrosmen og der var åben så vi var også inde i den. Vi gik op til tårnet igen hvor bilen stod og kørte sydpå til vi fandt et sted at overnatte.vi var først inde på en campingplads der var alt opstaget lidt senere var der nyt skilt ved vejen det viste ind til en gård der lejede vi værelse, og så var vi nede på campingpladsen og se om vi kunne få noget at spise det blev til pølser og pommesfritter.

    Lørdag 15-6-88 vi starte 7,15 og kørte sydpå og vi holdt og fik benzin et sted, og så var vi i Røros 10,15 der var et Domus varehus med kaffeteria, der fik vi kaffe og der var musik i gaden der var 44 børnemusikkorps i byen til stævne de skiftedes til at mucisere der skulle være stor koncert om eftermiddagen vi tog ud til kobberminen  (Olav Grube) der var rundvisning kl. 12 og det var meget interesant vi tog derfra 13,15 og kørte videre sydpå vi gjorde ophold ved en elv og spiste en mellemmad senere gjorde vi ophold ved Drevsjø kaffeteria og fortsatte sydpå mod Trysil, vi fortsatte forbi mod grænsen til Sverrig og kom over ca. kl. 6, vi kørte ca. 25 km. videre til vi kom til Høljes hvor vi fandt overnatning på vandrehjem, vi fik suppe og kotelet til aften og gik en tur ned til hovedvejen og fotograferede Harmonikaspilleren (Finskoga Wærdshus.

   Søndag 16-6-88 det varede længe inden der blev ro lørdag aften, der skulle være bal på wærdshuset, og der var nogle højrøstede fulde folk der uden for, men vi faldt alligevel i søvn og kom op og af sted kl. 7,15, vi kørte mod Karlstad, og gjorde ophold i Røda ved Bjørns wærdshus, hvor vi var inde og fik frokost (tag selv bord) og vi gjorde ophold ved Munkfors Bruk, det var museum og gamle fabriksbyninger (kraftværk) jern, tin, papir, mølleri) men nu var det meste øde, der var også et vandfald, før Karlstad var vi inde på turistbureo og spørge om kort over Karlstad og seværdigheder og hun fortalte at der var sejltur med Solar både hver anden time, og hvor fra den sejlede så vi fandt ind til Karlsstad og var med ude at sejle der var meget trafik og motorvej omkring og i Karlstad men det gik.fra Karlstad kørte vi mod Bengtfos der var vi ca. Kl. 4 vi fik en kop kaffe på kaffeteriet og så lidt på sluserne så var vi inde på turistkontoret om de kunne anvise natlogi i rolige omgivelser og vi fik adr. på Niels Larson, og da vi havde kigget lidt mere på byen og fået aftensmad (pølser. Kartoffelmos is) kørte vi ud og fandt det en hytte ved en privat mand i en skov tæt ved en sø meget idylisk. Vi fik aftenkaffe på terassen. For øvrigt var vi lige ved at komme for sent da værten var på vej hen at besøge sin gamle far, vi havde overset at vi skulle ha været der inden et bestemt klokkeslæt.

    Mandag 17-6-88 vi var tidlig oppe og kørte mod Haverud, der var vi midt på formiddagen og vi så på deres sluseanlæg inden vi kørte videre mod Gøteborg igennem Vennersborg og Troldhatten, vi var i Gøteborg ved færgen kl. 12, men på den første færge kl. 1 var der ikke plads til os, så gik vi en tur op i byen og fik en kop kaffe og så en stor kirke med guld og kobber den var åben og vi var inde og kigge den var flot og hed ”Oskar Frederiks kyrke” vi fik en is på tilbagevejen til færgen og var heldige at komme med kl. 16,30 da vi var kommet ud af skærgården gik vi ned og fik middagsmad kalvejäpper med nye kartofler vi var i den taxfre  butik og købe en conjak med hjem, da vi kom stil Frederikshavn var der toldkontrol så det varede længe med at komme fra færgen.

Kostpriser Larvik færge 950 kr. Gøteborg færge 495 kr. benzin ca. 800 kr. forbrug i Norge 1850 kr. forbrug i Sverrig 870 kr. conjak + chokolade 240 kr. i alt.  5205 kr.

                                                       costa del Sol 1994

    Fredag 18-3-94 tog vi hjemmefra 14,30 og til Billund hvor vi var kl.17 og vi kom med flyveren til Costa del Sol kl.18,30 og var på hotel Stella Polaris kl. 23 vi fik frikadeller, roastbøf og kartoffelsalat og der var fjernsyn i flyveren og vi lejede en Fiat Uno 1100 næste morgen og vi kørte 2100 km. i løbet af ugen og 18 km. på litteren.

   Lørdag 19-3-94 vi gik en lille tur før morgenkaffe og kl. 9 kom ham vi lejede bil af det var en Fiat Uno og kl. 9,30 kørte vi mod Ronda da vi kom til en B. P. tank fik vi bilen tanket, vi var i Ronda ved middagstid og så lidt på byen, og kørte så mod Pitahulerne der var kønt landskab, men da vi kom derud var der ikke åben før kl.16 og så gik vi en tur og derefter kørte vi tilbage mod Torremolinos hvor vi var kl. 18,20 vi fik vor aftensmad og gik i seng  kl. 21.

   Søndag 20-3-94 gik vi en tur før morgenmad og kl. 9,10 kørte vi mod Mijas hvor vi var kl. 10 vi så æslerne og udsigten fra kappellet og gik en lille tur i byen så kørte vi mod Coin og Alaxsane, der gik vi også en tur og var oppe ved kirken kl. var 11,30, så mod Casarabonela og Ardales, der var meget dårlig vej, men nogle flotte bjerge vi var i Ardales kl. 13,30 og var derfra ude ved søerne hvor vi gik en tur ned til vandet så kørte vi til El Corro og til Alora og Pisiarra og Canterra og Alburin el Grande derfra mod Fuengiola, hvor vi fik benzin kl. var 16,30 og vi var hjemme kl. 17 vi gik en tur i byen inden vi fik aftensmad.vi var helt ude ved vandland.

    Mandag 21-3-94 vi gik en tur ned til havet før vi fik morgenmad og så kørte vi kl. 9 till Nerja hulerne hvor vi var kl. 10,30, der var mange turister der, og det var interesant at se de store drypstenshuler, vi kunne gå rundt selv, og så var der oplyst dernede vi kørte derfra kl. 22,30 og så mod Montril hvor vi kørte op mod bjergene før Lanjaron havde vi ophold og spiste vor mad kl. 12,40 og så kørte vi mod Trevelex, det var nogle store bjerge og flot udsigt og vi kunne se sne på toppene i Sjerre Nevade vi gik en tur i Trevelex inden vi kørte hjemad igen, det var en lang tur og vi var hjemme ved hotellet kl. 18,45.

      Tirsdag 22-3-94 vi kørte kl.8,30 mod Granada der var motorvej hele vejen og vi var ved Granada 10.30 vi kørte først op til Sierre Nevada, og så folk stå på ski og kørte på slæde, der var mange folk deroppe og bustikker der lejede ski og slæder ud, vi var deroppe ved middagstid og kørte derfra til Alhambra hvor vi var fra kl. 13,30-15,30, der var rigtig mange folk og vi fik set det hele der, vi var hjemme igen kl. 6 og gik en tur inden afstensmad.

      Onsdag 23-3-94 vi gik en tur og så på at der var store bølger på vandet der blæste en del og aftenen før havde der regnet, vi var færdige til at køre kl. 8,45 og fik benzin på bilen ved B.P.tanken og så kørte vi til Gibraltar, hvor vi var kl. 11 der var lang kø for at komme gennem paskontrollen og derefter kørte vi rundt på øen og op på klippen hvor vi fandt St. Mikael huler som vi var inde og se drypsten og La. Linge hulerne som er gammel fæstningsværk vi var også ude ved fyret der var stormvejr derude og store bølger på havet da vi kørte hjemad var vi inde ad en sidevej til en by der heder Casares der lå på en klippe, og der var en gammel borg vi var oppe og se og en kirkegaård , vi var hjemme kl.18,30.

       Torsdag 24-3-94 vi kørte fra kotellet 8,45 og var henne og få benzin og så kørte vi mod Mijas-Coin og Ronda og ud til Piletahulerne, hvor vi var kl.12, vi havde set mange bjerge på turen og så ventede vi til 12,35 inden guiden kom og begyndte rundvisningen der blev lyst med Petroleumslamper dernede, der var nogle hulemalerier og en sø dernede og nogle flotte drypstensformationer, da vi kom ud igen spiste vi vor mad og kl. 14,20 kørte vi hjemmad igen først en lille tværvej og så en større vej sydpå, der var også mange bjerge vi var hjemme ved hotellet kl. 18.

     Fredag 25-3-94 efter vi havde fået morgenmad og pakket kuffert kørte vi en tur vi kom først igennem Malaga by og så mod Anteqera vi fik 10 l. benzin på bilen ved en stander og vi var i Antequera kl.11 og så deres borg og en gammel kirke der var museum i, derfra køte vi til El. Torcal,og så  nogle sjove bjergformationer, der var vi kl.12  og spiste vor mad og gik en tur på en ½ time inden vi kørte videre mod Malaga, vi kørte gennem Campillos,Coin,Øjen og Marrabella før vi kørte hjem til hotellet hvor vi var kl.17, vi gik en tur inden aftensmad og en tur bagefter igen og kl.  21 kom bussen og kørte os til lufthavnen, vi fløj kl. 23 og var i Billund kl. 1.15 der varede længe med kufferterne og bilen skulle afrimes og vi kørte først fra Billund kl.3.15 og var hjemme 5,15 da var det ved at blive lyst og skyerne i øst lignede næsten bjergtoppe.

                     

                           portugal2

    Lørdag 14-3-92 vi kørte hjemmefra kl. 11,30, og var i Tirstrup kl. 13. der var let frost og sol og blæst, og vi fløj kl. 15 og var i faro kl. 18,45 dansk tid der var ca. en times kørsel til Albureira hvor ved blev indlogeret på hotel Salantis,det var  en dejlig lejlighed med særskilt køkken.

    Søndag 15-3-92 efter morgenmad gik vi først en tur ned i byen og til  stranden og kl. 10 var vi til informationsmøde og da det var slut fik vi lejet en bil Opel Corsa til 18600 Ecudus med benzin tanken fuld og efter middagen kørte vi op til Monichu og Foia,og på tilbagevejen var vi i Silves og så en stor borg og vi så kirken og kirkegården, vi var hjemme ved hotellet kl. 18 og om aftenen var vi på restaurant og fik suppe og bøfkarbonade,4400 Eu.

    Mandag 16-3-92 vi kørte fra hotel Salantis kl. 8,15 og det første stop var i Portimao hvor vi var kl.9 vi holdt ved havnen og gik en tur, derfra kørte vi til Sagres og til Verdens ende, kl.10 hvor vi var ude ved fyret, vi kørte bagefter ud til Fortalese og så på kyststrækningen  derfra der var høje klipperkyster hele vejen, inden vi kørte fra Sagres var vi inde og købe vand og brød, og senere holdt vi i skoven og spiste en mellemmad, før Stubal fik vi 33 l. benzin kl. 16, og vi var ved hotel Dom Carlos i Lissabon kl. 17,30, vi fik et værelse til 10300 med morgenmad,så gik vi en tur på Avednidaen og fik en omelet og var nede på Rossipladsen, og så de var ved at restaurere nogle brændte huse og vi så en stor banegård.

   Tirsdag 17-3-92 vi fik morgenmad på hotellet,og så kørte vi kl. 8,15 hen gennem rundkørselen mod Markis de Pompai og ned ad Avenidaen og Rossipladsen og ned til p. pladsen ved havnen hvor vi parkerede,og så gik en tur hen til Alfama og vi så Katedralen, vi kørte videre kl.10 mod Estoril og Cacais, der var meget trafik på vejen langs vandet, fra Cacais kom vi mod Sintra, og der kørte vi op til en borg højst oppe på et bjerg, der var frodig skov hele vejen op og borgen var en hel eventyrborg”Castello de Pero” der var afgang kl. 13 og vi kørte mod kysten, og fandt ud til Cabo de Rocca fyrtårn, der er også høje klippkyster, vi kørte derfra til motorvejen mod Lissabon, gennem Lissabon og nordpå til Loures, Bucalas og Villa Frama hvor vi var kl.16,vi kom til Evora 17,30, kørte lidt rundt i byen parkerede ved Diana Templet og gik en tur til vi fandt hotel Planicie hvor vi fik overnatning til 10,000 vi spiste aftensmad i restauranten.

    Onsdag 18-3-92 vi kørte fra  hotellet i Evora 8,45 og da vi kom til en benzintank fik vi benzin og olie på bilen 20 l. , og jeg købte æblejuce,da vi kom til en lille by der hed Evora Monto, kørt vi fra vejen og op til en borg på et bjerg, der var kun rester af borgen, men en fin udsigt hele vejen rundt, der var lidt beboelse deroppe, kl. 10,30 da vi kom til Estramos fandt vi den store p. plads, og gik derfra op til borgen hvor der også er Pusada, vi var oppe i det store tårn, der var også beboelse omkring Pouadaen vi kørte derfra 12,30, og mod Portalegro hvor vi havde et lille ophold inden vi kørte sydpå igen mod Elvas, vi kørte omkring søen ved Caia og så på dæmningen, og da vi kom til Elvas lejede vi værelse på hotel D. Louis, og om aftenen gik vi en tur og så på Akvædukten og vi var oppe ved borgen. Værlset kostede 10,000.

     Torsdag 19-3-92 vi kørte fra hotellet 8,30, og kørte først en tur rundt i Selvas centrum, og derefter til VilaVicose kongeslottet lidt før de lukkede op 9,30 vi var inde og se det og bagefter oppe ved Castellet, hvor vi gik rundt på borgmuren og bagefter inden i borgen og så samling af flinteøkser, lerkar og udstoppede dyr, vi kørte derfra 11,30 og da vi kom til Reondo købte vi vand og brød, og lidt senere holdt vi ved et træ og spiste, vi kom til Beja 14,30 , og var henne og se deres borg, vi gik gennem byen og op  i tårnet, og så ud over Beja, vi kørte mod Algarve og havde et lille stop ved en benzintank hvor vi fik en is, vi kom til vort hotel i Albufeira kl. 17,30, og om aftenen gik vi en tur i byen og fik afensmad til 2500.

     Fredag 20-3-92 efter morgenmad kørte vi i bilen først gennnem Albufejra og til Pera, så til Algas, Bartolemerm de Missings, B. de Vilho, Cadhopo og Martin Longo hvor vi med besvær fandt en benzintank hvor vi fik benin ,kort efter holdt vi og spiste vor mad, der var en fårehyrde der kom og hilste på os derefter kørte vi mod Autonia og derfra mod Faro, der var ny motorvej det første stykke da vi kom til Albufeira kørte vi først ind til Monto Coro og fandt det hotel vi ovenattede på i 1983 og på vej til hotel Salantis fik vi benzin på bilen vi var hjemme kl. 16, og senere gik vi en lang tur i byen og fik vor aftensmad.

kr.